13 Mart 2013 Çarşamba

Lamborghini Venevo




İtalyan devi Lamborghini, Veneno’yu resmi olarak 2013 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttı! Müthiş markanın 50. yıldönümünü kutlamak üzere tasarlanmış olan Veneno, 3 milyon ’luk fiyatı ile tüm rakiplerini ezip geçiyor. 1914 yılında Jose Sanchez Rodriguez’i ölümcül bir darbe ile yaralayıp kötü bir şöhret elde eden boğanın ismini alıyor Veneno.

Karbon fiberden meydana gelen “başyapıt”, sıra dışı bir dinamik ile ideal bir bastırma kuvvetinin yanında minimum sürüklenmeyi bünyesinde barındırarak sürücülerine eşsiz ve müthiş bir deneyim sunuyor. Veneno’nun geniş hava girişlerine sahip aerodinamik gövdesi sayesinde karşıdan gelen hava akımı doğrudan aracın arka ve uzak tarafına yönlendiriliyor. Eşsiz özellikleri arasında Y şekilli ön farlar, makas kapılar ve devasa hava delikleri bulunuyor. Araçta ayrıca kocaman bir difüzör, ayarlanabilir arka kanat ve dört çıkışlı egzoz sistemi de mevcut. Sadece bu modelde bulunabilen alaşım jantlar ve ortasında, denge ve ekstra bastırma kuvveti elde edebilmek adına tasarlanmış olan büyük bir köpekbalığı yüzgeci bulunduran havalandırmalı motor kapağı da aracı çekici yapan bazı detaylar arasında geliyor. İsteğe göre özel tasarımlar kabin içerisinde de boy gösteriyor. Veneno, yeni bir araç gereç takımıyla karşımıza çıkarken Forged Composite koltuklar ve dokuma karbon fiber CarbonSkin aksanları kendini belli ediyor. Aventador temelli bir 6.5 litrelik V12 bu modele güç verirken araçta tam 750 beygir güç ölçülüyor. Bu müthiş motor yedi vitesli ISR aktarıma bağlanarak sürekli dört çeker sürüş sistemine hareket kazandırıyor. Tüm bu verilere dayanarak 1,450 kilogram ağırlığındaki süper aracın 0’dan 100 km/s hıza inanması güç bir biçimde sadece 2.8 saniyede “füzelendiğini” söyleyebiliyoruz! Yine dudak uçuklatacak biçimde, en yüksek hız denemesinde ölçülebilen rakam saatte 355 kilometre olarak karşımıza çıkıyor!

Her model metalik gri bir dış renge, görünümündeki karbon fiber bölmelere ve İtalya bayrağını temsil eden üç renkli aksanlara sahip. Cenevre’nin şu ana dek en çok ilgi gören arabası ünvanına sahip olan Veneno, dış görünüş olarak gerçekten de bir arabadan ziyade uçağı andırıyor. Her biri $3.9 milyon ( 3,000,000 )değerindeki bu üç modelden sadece üç adet üretilecek ve bu muhteşem Veneno sahiplendirilecek ki bu üç araç da zaten çoktan sipariş edildi!









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder