13 Mart 2013 Çarşamba

2013 Cenevre Motor Show'dan 2014 Bentley Flying Spur




İlk olarak Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen Bentley 2014 Flying Spur, lüks performans araçları kategorisinde yepyeni bir dönem açıyor. Kavisli ve kıvrımlı yüzeyleri sayesinde kaslı arka kısmını iyice ortaya çıkartan stili, araca bambaşka bir hava katıyor. Led destekli ön farları,hava deliklerine sahip ön çamurluklar, daha dik ön ızgara ve 19’dan 21 inç boyutuna kadar değişiklik gösterebilen alaşım jantları ile eşsiz özelliklere sahip. Son derece kuvvetli bir araç olmasının yanı sıra Bentley Flying Spur, burulma sertliği yüzde dört oranında artarak derecede 36,500 Nm’y yükseldi. Bu eşsiz araba, alüminyum kaput ve ön çamurluklarıyla birlikte polimer bileşime sahip olan bagaj kapağı sayesinde fazla kilolarından kurtuldu.


Aracın iç kabini neredeyse tamamen yeni bir tasarıma sahip.İç kabinde daha yumuşak deri koltuklar, çok nadir bulunan kaliteli ağaçlardan yapılmış aksanlar ve sekiz inç boyutunda ekrana sahip yenilenmiş bir bilgi-eğlence sistemi gibi 600’den fazla yenilik var. Multimedya özelleştirmeleri sayesinde aracın sahip olduğu Wi-Fi bağlantısı, 64 GB’lık hard disk, kablosuz kulaklıklar ve iki adet 10 inçlik ekran; arka tarafta yolculuk eden misafirlerine eşsiz lüks bir konfor sunuyor!  Aracın sahip olduğu tüm “oyuncakları” kontrol edebilmek için Bentley markası bizlere “Dokunmatik Kumanda” ayrıcalığı sunuyor. Arka merkezi konsolda tek bir tuşa basıldığında kendini gösteren kumanda ile arkada oturan yolcular; klima kontrolü, bilgi-eğlence sistemi, kendi koltuk, pozisyon ve duruş ayarları gibi daha pek çok donanımı kolaylıkla yönetme imkanı buluyor.

Bentley müşterileri ayrıca Mulliner Sürüş Özelleştirmeleri adlı paketi tercih etmeleri halinde elmas müflonlu koltuklara, deri tavan döşemesine, alaşım pedallara, tırtıklı vites koluna, mücevher radyatör kapağına ve 21 inç boyutunda beş kollu alaşım jantlara sahip olabiliyorlar. Tanıtımı sırasında model sadece çift turbolu 6.0 litrelik W12 motor ile sunuluyor olacak. Bu motor 625 beygirin yanında 800 Nm tork üretirken sekiz vitesli otomatik aktarıma ve dört çeker sürüş sistemine bağlanacak. Bu istatistikler ile müthiş araç 0’dan saatte 100 kilometreye sadece 4.3 saniyede çıkarken 322 km/s’lik bir maksimum hıza ulaşabilecek. Verimlilik ve yakıt tüketiminden bahsetmek gerekirse yeni Flying Spur’un 100 kilometrede 14.7 litre yakıt tüketirken 343 g/km karbondioksit emisyonu gerçekleştireceğini söyleyebiliriz.









 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder