28 Şubat 2013 Perşembe

Suudi Arabistan Krallığı Kulesi Dünyanın En Yüksek Binası Olmaya Aday

 


Cidde Krallık Kulesi dünyanın en yüksek binası olacak. Son zamanlarda Prens Al Waleed Bin Talal Suudi Arabistan'da büyüme projelerine yönelik fonlarını yönlendirmek için, Airbus A380 lüks uçağını satmıştı. Artık bu söylenti, teyit edilmiş oldu. Prens gerçekten Burj’dan daha yüksek dünyanın en yüksek gökdelenini oluşturmak için merkezi Cidde olacak, prestijli bir proje üzerinde uğraşıyor. Mace, Shard ve London Eye gibi İngiltere'de simgesel binalarının yapımcıları ile gizlice 780.000.000 £ değerinde bir inşaat sözleşmesi imzalandığı söyleniyor.

EC Harris, Amerikan firması Adrian Smith ve Gordon Gill mimarlık işbirliği ile, firma 2018 yılına kadar 3,280 ft (1km) yükseklikteki yapıyı bitirmeyi umuyor. Planlar devam etmekte olup, binanın 2018 yılında açılışı hedefleniyor. Krallık Kulesi olarak bilinen, Cidde yeni simgesi olmaya aday bu kule, 500.000  alan üzerine yayılması hedefleniyor ve içinde lüks daireler ve ofisler yer alacak. Kızıldeniz'e bakan kulenin kendi bünyesinde 59 adet yüksek hızda asansörler ve Four Seasons Hotel ile bir arada olacak. Aşağıya bakmak isteyen  ziyaretçiler için görkemli bir görüntüleme platformu olacak.

Krallık Kulesi orijinal ismiyle Kingdom Tower’ın anlaşması Cidde Ekonomik Co, KHC ortaklık ve Binladin Grubu, inşaat devleri arasında imzalandı. Binladin JEC, yüzde 16,6 hisseye sahip.


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder