18 Şubat 2013 Pazartesi

Miami Uluslararası Boat Show 2013'te Mercedes-AMG Tarafından Cigarette AMG Electric Drive Konsept




Elektrik ve suyu birleştirmek genellikle kötü bir karardır. Ama Mercedes AMG mühendisleri ve Cigarette Racing birlikte olduğunda endişelenecek bir şey yok. Cigarette Racing Takımı ve Mercedes-AMG Tarafından Dünyanın En Güçlü Elektrik Performans Teknesi olan Cigarette ve Mercedes-AMG arasındaki ilk ortaklığı rekabet çıtasını yükseltti ve bu etkileyici performans teknelerini yarattı.

2013 Miami Uluslararası Boat Show (14-18 Şubat) az iki şirket Elektrikli Tahrik Kavramı olan AMG Cigarette şeklinde en son işbirliğini gösterdi. Off-shore powerboat monte yüksek performanslı elektrikli tahrik sistemi ile dünyanın en güçlü ve en hızlı elektrikle çalışan motorlu teknesi olduğunu fuarda gözler önüne serdi. 1.656 kW ve 3.000 Nm azami tork çıkışı olan Elektrikli Sürüşe sahip olan Cigarette AMG Electric Drive Konsept 99 mil üzerine ulaşabilirsiniz.

Cigarette, yüksek kaliteli, sportif iç kontrastlı  bu gövde için bu rengi kullanmışlar. Cigarette, tipik spor koltukları ve içi karbon-fiber kaplama elemanları ile şu anda en hızlı elektrikli arabalar ve tekneler içindeki en seçkin ve en dinamik çizgi karakterini taşıyor. Direksiyonun arkasında, yeni tasarlanmış gösterge panelleri,bir devir sayacı, güç gereksinimleri, iyileşme durumunu ve pil şarjı hakkında bilgi sağlayan bir güç göstergesi vardır.

İki bağımsız powertrains simetrik olarak sağ ve sol tarafına monte edilmiş durumda.
İki powertrains’ten her biri 185 hp (138 kW) ve 184 m maksimum tork ∙ lb (250 Nm), her biri maksimum güç ile 6 kompakt kalıcı mıknatıslı senkron elektrik motorları mevcut; böylece teknenin 2220 hp (1656 kW) ve 2213 ft ∙ lb (3000 Nm) azami tork. elektrik motorları SLS AMG’nin maksimum çıkışını sağlıyorlar.

6 elektrik motoru, şanzıman üzerinde yan yana 3 ön, 3 arka diye çift yıldız düzenleme oluşturularak monte edilmiş durumda. Her elektrikli motor kendi invertör tarafından desteklenmekte. İnvertörler ayrı ayrı yüksek performanslı AMG-Powertrain-Controller (APC) tarafından kontrol ediliyor. Her powertrain tarafında paralel bağlı 6 yüksek gerilim Piller kullanılıyor. Güç Dağıtım Birimi (PDU) tarafından enerjik yük dağılımı ve simetrik deşarj elektrik bağlantıları garantililer.

Pil verimliliği, performansı ve ağırlığı: her üç alanda, Mercedes-AMG yeni standartlar belirliyor. SLS AMG Coupé yüksek voltajlı pil 60 kWh enerji içeriğine sahiptir. AMG Cigarette bunu dört ila 240 kWh çarpıyor! 3218 hp (2400 kW) bir elektrik yük potansiyeli £ 4833 (2192 kg) ağırlık sağlamaktadır. Sıvı soğutmalı lityum-iyon yüksek voltajlı pil 400 V modüler bir tasarımı ve maksimum bir voltajı bulunmaktadır.
































 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder